vragen over Sun-Flow

Onze veelgestelde vragen

FAQ

Wanneer u uzelf aan het verdiepen bent in het aanschaffen van zonnepanelen heeft u het waarschijnlijk al gemerkt: er komt een hoop informatie op u af. Om u zoektocht naar informatie eenvoudiger te maken, delen wij een overzicht van de veelgestelde vragen over zonnepanelen.

1.Moet ik mijn zonnepanelen onderhouden?

Zonnepanelen hoef je niet te onderhouden. Af en toe schoonmaken is wel zinvol.

De omvormer hoef je ook niet te onderhouden. Zorg wel dat hij niet te warm hangt en haal een keer de stofdoek eroverheen. De omvormer zal eerder kapot gaan dan de panelen zelf. Na een jaar of 10 moet je hem misschien een keer vervangen. Maar regulier onderhoud is niet nodig. Micro-omvormers zitten direct achter de panelen. Daar kun je als consument helemaal niets aan doen. Ze hebben vaak hele lange garanties, en als er eentje stuk zou gaan doen de andere panelen het nog net zo goed.

2.Hoe belangrijk zijn het aantal zonuren?

Zonnepanelen produceren ook stroom bij bewolkt weer, maar wel veel minder dan als de zon schijnt. Hoewel het dus eigenlijk om de jaarlijkse ‘instraling’ (totaal aan daglicht) gaat, is het gemiddelde aantal zonuren van een regio wel een indicatie van de opbrengst. In het westen van Nederland is er gemiddeld een iets hoger aantal zonuren dan in het oosten, en ook zijn de zomers er wat koeler, wat gunstig is voor de opbrengst (panelen produceren minder stroom naarmate ze warmer zijn). Maar de verschillen binnen Nederland zijn vrij klein. Er is natuurlijk ook variatie in de tijd, door het weer. Het ene jaar kan zo wel 20% meer opbrengst leveren dan het andere jaar.

3.Op welke onderbouw liggen mijn zonnepanelen?

Wij monteren de zonnepanelen standaard op de onderbouw van Esdec. Dit kan zowel op een schuin dak als of een plat dak gemonteerd worden. Esdec heeft een garantie van 20 jaar. 

4.Hoeveel jaar montage garantie krijg ik?

Bij Sun-Flow heeft u 5 jaar montage garantie op de geplaatste zonnepanelen. 

Vraag een offerte aan!